Het platform voor bands en muziekfans in Den Haag

 


Wildcard Dukes

1
Gepost 16 maart 2012 door Musicagent in Blues(y)
aai.sized

De Wildcard Dukes is een 4-mans rock- en bluesband uit de regio Den Haag.

Het creatieve brein is zanger Harrie, die alle teksten schrijft. Ook speelt hij een lekker eind weg op zijn bluesharp en geeft hiermee de band een onvervalst bluesy karakter. Gitarist Otto staat ook zijn mannetje op zijn Stratocaster gitaar. Heftige solo’s wisselt hij af met zeer subtiele momenten. De ritmesectie wordt gevormd door Erik, die al eerder kon drummen dan lopen en last but not least bassist Hans, die op zijn 5-snarige bas zorgt voor een zeer solide basis.

De Wildcard Dukes zijn bedreven in het schrijven van eigen nummers. Zoals gezegd, schrijft Harrie hiervoor de teksten en de overige Dukes voorzien deze van een passende muzikale invulling. Deze nummers lopen uiteen van langzame ballads (Bitter moments) tot dampende blues tracks, zoals Tugboat blues. Naast eigen songs spelen de Dukes ook covers. Nummers van onder andere Hendrix, Chuck Berry, BB King en Julian Sas weten de Dukes op hun eigen wijze neer te zetten.

Sinds najaar 2007 zijn de Wildcard Dukes regelmatig in de bovenste regionen te vinden van de blues top 40 van de website musicfrom.nl. De eerste plaats werd in september 2008 bereikt. De Dukes toeren met succes in het clubcircuit in het hele land, en zijn ze ook op de (lokale) radio (radio 3B en Way FM) uitgezonden. Bij de Beachbattle voorronde 2008 kregen ze unaniem de hoogste jury waardering van de avond. De jury schreef oa ‘eindelijk kunnen we dit seizoen eens genieten van onvervalste blues’.


One Comment


  1.  
    NooT

    Ik ben een nóg grotere fan dan Brian!
    Topmuziek van een topband!

Leave a Response

(required)